LUCKY TO LIVE ABROAD

Many people tell me that I am lucky to live abroad. But it's not about luck, it's about taking  the chance to do what you want.

If you want to move abroad, then you have the chance to do so like everybody else. If you have children or family, ofcourse maybe it could be difficult and you have to figure out some things and not just leave.

I was working in a food shop before I graduated from High School and I worked there the whole summer in Sweden after my graduation but then in the fall I decided that that wasn't for me so I moved to Tallinn in Estonia, to my mums appartment which is bought (she still lives in Sweden tho). I can't say that I am a spontaneous girl but when I want something I just do it. And my mum and dad always told me to do what I wished for the most.

After 3 or 4 months I decided to move back to Sweden, and I was in Sweden for a couple of months and worked. But it wasn't for me, so for a very long time I went back and forth trying to figure out if I should move to France because I really wanted to. And well, one day I booked a one way ticket to Nice in France, but 2 days before I was supposed to go I cancelled my ticket and then the next day I decided that I will go anyways. Haha. When I cancelled the ticket I got so sad that I was crying and crying and my mum told me "Michelle! Go!" and so the 3rd of July 2016 i left Sweden with my one way ticket. And now I have lived here for 2 years. It all started out with kinda unserious studies with EF language Courses, but then I started at the University in Nice and studied french so I got really good at it. And now I am in the University in Monaco studying Business Administration and Management.

And well, my life has changed a lot and it's amazing. And once again,  it's not from good luck, it's from craving something so much and to just following your dreams and do exactly as you want. You can do exactly as you want.
///


Många talar om för mig att jag har turen som bor utomlands. Men det handlar inte om tur, det handlar om att ta chansen till att göra det man vill.

Om man vill flytta utomlands, så har faktiskt alla precis samma chanser att göra det. Om man har barn eller familj så kanske det blir lite mer tricky, och så kanske man måste fundera ut ett och annat innan man flyttar.

När jag tog studenten så hade jag redan ett jobb. Jag jobbade på Hemköp i Västerås och fortsatte jobba där hela sommaren efter studenten. Men jag har alltid varit fri i själen, jag kan inte säga att jag är spontan av mig men är det något jag verkligen vill så kör jag. Så då på hösten bestämde jag mig för att flytta till Tallinn, i Estland och bo i min mammas köpta lägenhet där (hon bor i Västerås annars). Och jag trivdes, det kändes härligt att bo nära min familj och spendera kvalitetstid med min älskade mormor. Efter 3 eller 4 månader valde jag att flytta tillbaka till Västerås. Och jag började då jobba och bodde i Västerås igen. Men det var inte för mig, jag ville bo i en storstad, lära mig ett nytt språk och inte ha grått och tråkigt väder. Jag trivdes inte, det kändes inte som en stad som passade mig riktigt då.
Under en lång tid velade jag fram och tillbaka, om jag ska boka den där ”one way ticket” till Nice, i Frankrike. Efter mycket velande så gjorde jag tillslut det. Men två dagar innan resedag så avbokade jag faktiskt min resa..och 1 dag innan så bestämde jag mig för att åka. Haha. Jag visste inte om jag ville åka eller inte till 100 procent. Men när jag väl hade avbokat grät jag. Jag grät och grät och kände att nej nu åker jag. Och mamma sa ”ja! Åk!” Både mamma och pappa hade alltid varit så måna om att jag ska göra det jag vill under min uppväxt.

Så år 2016 åkte jag ner till Nice, ensam för första gången. Jag hade varit i Nice många gånger innan men då hade jag åkt med mamma, så nu åkte jag själv.
Det var läskigt men spännande. Och nu har jag bott här 2 år. Från en början så studerade jag endast franska med EF vilket inte var så jätteseriöst, började sedan på ett universitet i Nice och studerade franska på heltid en semester och idag kan jag franska. Idag kan jag 4 språk vilket känns häftigt. Och nu studerar jag business administration och management i Monacos universitet (internationella universitetet i Monaco).Det är så häftigt hur livet kan få en sån vändning, och det är endast en själv som kan göra den ändringen. Det handlar inte om tur. Det handlar om vilja, förmågan att våga och tro på sig själv! Följ dina drömmar.


Comments

Popular Posts